Hozzászólás a témához
 HozzászólásElküldve: 2012.02.22 15:01 
 
Offline
Avatar
Site Admin
Regisztráció: 2006.12.09
Hozzászólások: 1423
Profil
Na, ez jó hír, akkor ott még tart a rendes tél. Kell is a tartalék, mert hétvégén brutális meleg jön :( , azt át kell valahogy vészelni.

Sajnos úgy látszik, ebben a szezonban sem jön össze egy kékesi csúszás, mert vagy Visegrádon vagyunk, vagy külföldön. De a következő szezonban megpróbálom, talán összejön.

A lécről: a 220 körüli ár valóban túlzás, egy komoly új lécért a 135 sajnos viszont reális, ilyen árak vannak.
Késő tavasszal azért -még újonnan is- meg lehet csípni 100 körül igen komoly léceket, érdemes kutakodni.
(nekem is vannak ötleteim, ha gondolod, akkor keress majd, talán tudok segíteni)
 HozzászólásElküldve: 2012.02.22 13:40 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2012.02.08
Hozzászólások: 3
Profil
Tegnap (hétfőn) ismét voltam Kékesen.
Reggel a pálya hihetetlen jó volt. Gyors és elbírt a kanyarokban, nem sodródott ki a lécem, szépen íven maradt. A pálya délután se romlott, csak kissé lassult. A sor 0 és 3 perc között változott. Csodás nap volt!
Lécre visszatérve: ami ebír engem, fordulósugárra is megfelelne az 220 listaáron, leakciózva 135. Majd megvárom milyen változások lesznek az idei év végén (bedől e a eu, lesz e kajára pénzünk, stb.) és ha minden jól alakul akkor nem 3 raklap konzervre, hanem síre fogok költeni.

Üdv: István
 HozzászólásElküldve: 2012.02.10 12:55 
 
Offline
Avatar
Site Admin
Regisztráció: 2006.12.09
Hozzászólások: 1423
Profil
Na, az a 10-15 perc várakozós tényleg durva tömeg lehet! :roll:

Valamikor még a télen megpróbáljuk kipróbálni Kékest, ha már ennyire dícséred.
Visegrádot szeretjük, nagyon jó kis pálya, csak van amihez rövid. Néha kell, hogy lehessen hosszabban ereszteni.

Carving: igen, kell egy jó léc, ha komolyabb dolgokat szeretnél megcsinálni, ez igaz.
Viszont ha befektetsz egy jó síbe, az megtérül élményben, ez is igaz! :wink:
(én tavasszal alaposan körülnéznék a helyedben, időnként akadnak nagyon alkalmi vételek...)
 HozzászólásElküldve: 2012.02.09 21:54 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2012.02.08
Hozzászólások: 3
Profil
A tömeg nem jó kifejezés. Hétvégén a tanulópálya köteles felvonója kivételével mindenhol min 10-15 perces sor van.

Én tavalyi télen síeltem az északi pályán is, de csak 1x mentem le. Természetes hó volt rajta, ratrakolás nélkül. A bordosok, meg a többi síelő addigra összetúrta és már csak összevissza buckás volt. A szűzhavat vagy a kemény, sima pályát szeretem, de a kisíelt buckákat nem.
Kékesen még az a jó, hogy ha leesik a hó, de a felvonó alsó része után még folytatódik a pálya egész a rétig és hazafelé le lehet csúszni az aljáig, feltéve ha a család ott vár a kocsival :P
Most tudtommal hétvégén megy az alsó rész is, ahol busz szállítja a síelőket.

Kicsit off: Köszönöm a tippet, de a carvingos problémámat már nem a testtartásomban keresem,(ívbelső teljesen behúzva, ívkülső teljesen nyújtva, lehet a terpesz még kissé nagy, és nagyon hosszú pálya kellene ahhoz h teljesen tudjam kontrollálni) hanem a lécemben. Sajna nagy a súlyom, a head-em nem bír el, és ha az ívkülsőt kirakom cipőre, ív belsőről nem mindig tudok felállni. Szélesebb és jóval keményebb síre lenne szükségem, de nincs "kedvem" beruházni pl egy Nordica Dobberman szlalom lécre :(
 HozzászólásElküldve: 2012.02.08 18:37 
 
Offline
Avatar
Site Admin
Regisztráció: 2006.12.09
Hozzászólások: 1423
Profil
Kösz, ezek hasznos infók, főleg, hogy Mátraszentistvánon ezek szerint tömeg szokott lenni.
A büféarakról hallottam másoktól is, bár szerintem ez azért kikerülhető termosz+szenyó+csoki kombóval :-), ők meg egyék meg, amit nem tudtak eladni méregdrágán.

Én Kékesen rég voltam, de tényleg jó kis tanulópálya a déli. Az északin sajnos még síeltem, soha sem volt hó, amikor arra jártam. :-(

Neked is jó sízést!

Ui: A "carvingnál" ne azt erőltesd, hogy a kezed leérjen, a lényeg nem abban van, és ha nagyon arra "gyúrsz", rossz tartást is begyűjthetsz. Csak egy tanács volt. ;-)
 HozzászólásElküldve: 2012.02.08 12:51 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2012.02.08
Hozzászólások: 3
Profil
Nekem idén sincs sok pénzem, meg időm sincs messzire menni. Régebben Mátraszentistváni pályán síeltem, de sajna nagyon elszálltak az árakkal. Főleg a büfében. És a sor is megnőtt.

Véletlen tudtam meg, hogy Kékestető nemcsak hogy működik, de fejlődik is. Gyerekkoromból arra emlékszem, hogy meredek volt, jeges, szűkületekkel. Sokáig nem jártam oda, viszont így felnőtt fejjel egyre jobban tetszik. Főleg most, hogy már a pénztárcám is számít :D
Már régóta próbálkozok a carvinggal, de valahogy nem tökéletes. Istvánban a gyakorlás igen nehézkes volt a sok ember miatt. Gyorsan is megyek és megpróbálom letenni a kezem is a kanyarokban, így nagy a holttér.
Kékesen ideális a lejtő, nem is túl meredek, nem is lapos, és a két lényeg: jó széles a pálya és alig vannak. Így a sorbanállás is csak max 2 perc.
A hab a tortán, hogy nap végén összefutottam ott egy kedves oktatóval (Kálmánnak hívják, aki keresi megtalálja a: http://kekesteto.p8.hu ), aki látta a "bénázásomat", segített egy két tanáccsal, velem felvonózott és közben beszélgettünk. Másnap eleve úgy intéztem, hogy hozzá kerüljek carving "továbbképzésre". Az eredmény nem maradt el, már lényegesen jobbnak érzem a technikámat.
Visszatérve a pályára: Az északi lejtő felvonója nem üzemelt, de szerintem a carvinghoz úgyis túl meredek lett volna. A tetőn van egy önkiszolgálós étterem, ahol jó meleg van és szerintem az árak is teljesen korrektek.

Jó síelést mindenkinek!
Hozzászólás a témáhozTetszik a carvingski.hu?  Megosztás: Facebook carvingski.hu a facebookon: carvingski.hu a Facebookon

cron
Lap tetejére


Powered by phpBB® | Style© carvingski.hu | Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség