Hozzászólás a témához Oldal 123456  Következő
 HozzászólásElküldve: 2015.03.05 17:55 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2007.01.06
Hozzászólások: 143
Profil
Szia Lackó!

A múltkori Visegrádi rövid találkozót kivéve mostanság sajnos nem síeltünk együtt.
Természetesen még nem adam fel a küzdelmet, hogy egyszer egy én is a jól sízők táborát erősítsem.
Felteszek két rövid reggeli bemelegítő csúszást. Igez ez még nem a négynapos túra végeredménye, de a 3. nap reggelén volt lehetőség egy kis családi videózásra.
A balos kanyarok még csípőzéssel mennek, de ezt a jobb könyök kitartása is jelzi.
_ _ _
Joci
 HozzászólásElküldve: 2012.03.21 21:19 
 
Offline
Avatar
Site Admin
Regisztráció: 2006.12.09
Hozzászólások: 1423
Profil
Jól esik amiket írtál, kösz! :nkony]

Csak Áron be ne nézzen ide, mert akkor aztán kapunk tőle, hogy egymást ennyire fényezzük... :mrgreen:
 HozzászólásElküldve: 2012.03.21 20:23 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2007.01.06
Hozzászólások: 143
Profil
Lackó!
Köszönöm a dicsérő szavakat. Most hízik is a májam. :lol:
Egyébként magam is valami hasonlót éreztem. Mármint hogy történt előre lépés.
Igaz sokszor (nagyon sokszor) még nem van amit szeretnék, de időnként és talán egyre gyakrabban megtörténik az aminek kellene síelés közben.
Sajnos még nem teljesen ösztönös a dolog. Még mindig sok koncentrációra van szükség ami néha meg is öli az egészet. De ahogy mondta megvan az érzés, hogy milyennek is kell lennie a mozgásnak. Néha füli érő vigyor volt a számon. :-D
A terep a hó állapota miatt nehéz volt. Reggel fagyosra keményedett firnhó ami igencsak csúszós. Utána pedig nehéz tapadós vizes túrt hó.
De. Ennek is megvolt az előnye, mert ismét megbizonyosodtam arról, hogy a helyes technika csodákra képes. Amíg céltalanul próbáltam síelni sok szenvedés volt benne. Még a kedvem is elment ahogy a síelők nagy részének délutánra. De amint odafigyeltem és össze szedettebb lett a mozgásom mintha akadály mentes lett volna a pálya. Fel sem tűntek a buckák. A csúszós fagyos hóban is tökéletes ívek rajzolódtak ki a hóban.
Igen, Visegrád sokat segített. (Remélem jövő szezonban is folytatni tudjuk.) Aminek minden pillanatát tudtam hasznosítani. Kezdve a hóekés dolgoktól. Na meg persze Kelen Ádám instrukciói is.
Lackó! Köszönöm az idei szezont. Újra sokat tanulhattam Tőled. \:D/
ÉS Igen. A megfelelő technika segíteni tud minden helyzetben. Nem csak a tökéletes hóviszonyok közt. Mint tudjuk vannak olyan oktatók is akik szeretnek különböző hibás elemeket tanítani mondván bizonyos helyzetekben mennyire megkönnyíti a síelést. Hát Nem. Nekem ez most bebizonyosodott. Láttam ahogy mások (néha persze magam is) kínlódnak, a túlélésért küzdöttek. És mindez a rossz, helytelen sítechnikai elemek miatt amik ilyenkor megbosszulják önmagukat.

A magam nevében beszélve az eddigi síoktatói munkásságodat támogatom.Rendkívül hasznosnak éreztem. :smt041 És ez meg is mutatkozik.
_ _ _
Joci
 HozzászólásElküldve: 2012.03.21 14:35 
 
Offline
Avatar
Site Admin
Regisztráció: 2006.12.09
Hozzászólások: 1423
Profil
JÓ! :smt045

A beszámoló is, meg amiket a felvételeken látok.


Nekem leginkább az első három, abból is főleg a legelső videó tetszik. Az esetleg látható hibákkal most nem akarok foglalkozni -annak majd következő közös síelésnél lesz értelme-, inkább kiemelném a látható pozitív dolgokat.


Az első videó azért, mert jól ismerem a korábbi hibáidat, és ezen nagyon jól látszik a fejlődés.

Remélem ez a sok visegrádi -és szorgalimi- edzésnek köszönhető, de az egész mozgás sokkal(!!!) nyugodtabb -mindig is a nyugodtság hiányát tartottam az egyik legnagyobb hibádnak-, szimmetrikusabb.

Az összképen rengeteget dob, hogy nincsenek egyensúlyvesztésből eredő "kilendülések", karlengetések. (tudod, miről beszélek... wink_horemweb )
Meggyőződésem, hogy a leszorított botokkal gyakorlás ("körzőzés kívül-belül") az utolsó visegrádi edzésen láthatót javított, jó helyzetbe kényszerített, mégha egyszer mintha véletlenül "ki is csúsztak a kezedből a botok a menet végén... :mrgreen:

Lécvezetés korrekt (már amennyire a távolin ez látszik), súlypont többnyire jó, stabil helyzetben van.

Élváltások korrektek, nem tötyörgősek, többnyire jó irányba történnek, és szemre úgy tűnik, hogy sokkal kevésbé erőből oldod meg, mint korábban.


A második videón azért itt-ott látszik hátra-beülés, de ez is sokkal enyhébb, mint amiket korábban produkáltál.

A harmadik videó szintén jó. Rendezett, nagyon jó a lécvezetés (a távolság így jó, ahogy van), nyugodt (ezt nem győzőm ismételgetni), a belső sível nem lépegetsz, az ívkezdetek nem kapkodósak, hanem többnyire megvárod az élhelyzet és terhelés kialakulását, és utána forgatsz.
Súlyponti fel-le mozgás teljesen rendben.


A negyedik felvétel is persze jó :wink: , bár nem igazán tudom eldönteni, hogy mit is kellene látnom. Szerintem te sem tudtad, aztán menet közben variáltál.
Van ilyen, ismerem, és is szoktam ilyesmit előadni... :D


Összességében azt kell mondanom, hogy szerencsére ez már valami egészen más, mint az egy évvel ezelőtti mozgás.

Biztos vagyok benne, hogy leginkább a visegrádi edzések -és a sok gyakorlás- eredménye látszik, és persze az, ahogy hozzáálltál az egész tanuláshoz.

Jó, hogy most már tudod, hogy mikor minek is kell(ene) történnie, és mivel már megérezted párszor a helyeset, így tudod, hogy mit is keress menet közben.

Egész egyszerűen nyugodtabban, biztosabban, természetesebben síelsz, ráadásul -ahogy Ozsi is elismerte az egész visegrádi bandáról-, látszik az iskolázottság, hogy nem önképző, hanem tanult síelő vagy.


Persze van még mit tanulni tovább :mrgreen: -ha gondolod-, de az irány jó, nagyot léptél előre.

Gratulálok! \:D/

-------------------------------------------------------------------------------

Lachtalról: eddig nem síeltem ott, vegyeseket hallottam a helyről, de ha azt mondod, hogy jó, akkor én nem zárkózom el semmitől lehet akár ott is az egyik síelés.
Majd beszéljünk/írjunk róla!
 HozzászólásElküldve: 2012.03.20 22:24 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2007.01.06
Hozzászólások: 143
Profil
Ahogy ígértem megpróbálom összefoglalni néhány szóban az eseményeket.

Némi összefoglaló a márciusi hosszú hétvégéről.
Időjárás: Igazi tavaszi idő. Napsütés, meleg. Olvadó hó. Kása. hatalmas buckák 1-2 óra leforgása alatt. Reggel kezdéskor tökéletesre kezelt, ratrakolt és persze kifagyott pálya. Szerencsére a meleg miatt már kicsit 9 előtt is elindultak a liftek. A központi pályák 10 kor már erősen kásásak voltak, de a Monarchia park feletti pályák akkor még kifagyva jó állapotban, kellemesen síelhetőek voltak. Persze 11 kor már itt is erősen olvadásnak indult.
Tömeg kb. 12 ig. Utána már csak az elszánt kitartó síelők akik közé én is tartozom maradtunk a pályákon. Német szót elvétve, de magyart annál többet lehetett hallani. Mondhatni mi magyarok megszálltuk a síterepet a nemzeti ünnep alkalmából.
Maga a síelés bár kissé nehézkes volt az időjárás miatt, de azért jó volt. A megfelelő technikával síelhető volt, bár igencsak feladta a leckét.
Szállás. A Monarchia Parkban immár harmadszorra. Most is mint mindig hibátlan. Tisztaság és minden a helyén. A recepción is magyar kapcsolat tartókkal. Közvetlen a schönbergi csákányos lift mellett kaptunk helyet. Abszolút pályaszállásunk volt. Úgy 15 méterre a lifttől.
Oktatás. Sajnos nem jött létre alkalmas időpont a lányom szakszerű taníttatására, így saját kézbe kellett venni a dolgokat és magam foglalkoztam vele. Eredmény.Újabb fanatikus síelővel bővült eme sportnak hódolók nem is kis táborának népes létszáma.Fantasztikus élményekkel gazdagodott.Sikeresen vette a tárcsás felvonó használatát. Nagyon tetszett neki mindkét 6 üléses felvonó. A csákányos pedig abból kiestünk szintén elbűvölte. Bár lehet csak azért mert először sárkányosnak értette, de szerintem még most is meg van róla győződve, hogy valójában egy sárkányos lift csak én próbáltam neki csákányosnak titulálni. A lényeg, hogy nagyon élvezte a három napot és csak egy bánata volt mégpedig hogy haza kellett jönnünk Ausztriából.Hozzá teszem az én bánatom is valami hasonló. Egy biztos nagyon gyorsan elmúlt ez a 3 nap. Kár hogy ilyen rövidre sikeredett. De hát ennek is örülni kell. :-)

Néhány dologra odafigyelve azt tapasztaltam, hogy olvadó kásás túrt hó ide vagy oda. Vagy akár reggeli firnes kifagyott hóról legyen szó a megfelelő technikával odafigyelve igencsak könnyedén és jól síelhető. A fagyos ratrak nyomon az (Olasz Gergővel is Kaprunban közösen gyakorolt forgatott rövid lendület) néhány kanyar után visszanézve szép ívek jelentek meg a szűz pályán. (Amit Te is mutattál többször is Visegrádon, hogy nem flatterolt ív hanem szépen keskeny nyomban megforgatott ívek.)Bár a videó elemzés fórumban feltett videót nézve még sok csiszolgatni valóm van! De a túrt hóban is észre vettem, ha ténylegesen támadom a lejtőt akkor minden nehézség nélkül át lehet szelni a hó buckákat, vagy a profik által vájt keskeny nyomvonalban lesíelni.
Bevallom azért a támasztott lendület gyakorlására nem sok időt fordítottam a túrt hó miatt, mert zavart azok folytonos keresztezése. Inkább többet próbálgattam a rövid lendületet mikor épp nem a lánykámmal síelgettem.

UI.:
Lackó! Ide nem szándékozol egy túrát szervezni? Most tényleg? Nálunk az asszony ha Lachtalról van szó azonnal vevő a témára. Tetszik neki a környék. Nincs túl messze. Megoldható még az aznapi síelés. ( Amolyan családias síterep. Nem az a kilométer mániás. És míg a nem túl népes tömeg az ülőszékes központi felvonót részesíti előnyben addig a másik hegy csákányos és másik ülőszékesével meg lehet síelni a technikás hegyoldalt is ahol alig lézengenek a síelők.) Ja és persze a lényeg, hogy a magam csiszolgatása mellett a lányomat is egy általam is megfelelőnek gyermek szerető és persze síoktatásban is megfelelően képzett személyre bízhatnám.
_ _ _
Joci
 HozzászólásElküldve: 2012.03.19 22:53 
 
Offline
Avatar
Site Admin
Regisztráció: 2006.12.09
Hozzászólások: 1423
Profil
Semmmi gond. Tudom, hogy nem egyszerű ez a beillesztős dolog, én is gyakran kínlódom vele, pedig én szültem a dolgot.
Sajnos azért annyira sok videó nincsen, így szívesen megcsinálom az ilyesmi javítgatást.
És igen, kettőt összekevertél, de kicseréltem őket.

Időm viszont mégsem akadt ma este -most már aludni illene lassan-, így bocs, de most csak egyszer tudtam megnézni őket, holnap megteszem alaposan.
 HozzászólásElküldve: 2012.03.19 20:54 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2007.01.06
Hozzászólások: 143
Profil
O.K.
Hú. Köszi. Próbálkoztam párszor, de csak nem akart össze jönni ez youtubos dolog.
Már a visegrádi linkel is bajlódtam, de most nem volt időm próbálgatni. Lehet így is összekevertem a videókat.

Majd még írok bővebben is. Most még kissé időszűkében vagyok.
_ _ _
Joci
 HozzászólásElküldve: 2012.03.19 15:25 
 
Offline
Avatar
Site Admin
Regisztráció: 2006.12.09
Hozzászólások: 1423
Profil
Javítottam a Youtube linkeket.
(Véletlenül space volt két link előtt, illetve ez a beillesztés nem szereti a jútyúb rövidített linkjét, csak a teljeset. Sajnos ilyen finnyás ez a dolog, másképp nem oldható meg...)

Este lesz időm nyugodtan megnézegetni őket. Gondolom katartikus élmény lesz a technika! :wink:

Ui: Hú, meg még adós vagyok egy visegrádi rövid -amolyan "best of"- klipp elkészítésével is! #-o
A Trevalli végre elkészült, ha lesz egy kis "felesleges" időm, megcsinálom azt is.
 HozzászólásElküldve: 2012.03.18 21:25 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2007.01.06
Hozzászólások: 143
Profil
Most valahogy nem akar megjelenni a beágyazódás, de rákattintva elindulnak a videók.

Bemelegítésnek két rossz minőségű fényképezővel készült videó.

Jobb minőségben:

forgatott rövid lendület féle próbálkozás.


carving
_ _ _
Joci
 HozzászólásElküldve: 2012.02.25 22:13 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2007.01.06
Hozzászólások: 143
Profil
Visegrádi esti foglalkozások eredménye:

Na de inkább beszéljen a videó összeállítás.Ui.: A videó anyag szerzője és tulajdonosa Lackó. Természetesen letöltésenként a youtube-on keresztül is a jogcím Lackót illeti. :lol:
_ _ _
Joci
 HozzászólásElküldve: 2012.02.06 21:55 
 
Offline
Avatar
Site Admin
Regisztráció: 2006.12.09
Hozzászólások: 1423
Profil
ok
 HozzászólásElküldve: 2012.02.06 21:52 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2007.01.06
Hozzászólások: 143
Profil
Elrejtett tartalom:
Lackó írta:
Jó kis kamera, tényleg szépen vesz fel.

Ha ideadod azt a kazettát, én behúzom az én kamerámmal, és az alábbi lehetőségek szerint megkapod az anyagot, amit már gépre tudsz tenni:

a: Adsz egy ménkű nagy pendrive-ot, arra ráírom. (vagy több kisebbet)

b: Adsz pár dvd-t, amikre darabokban kiírom adatként. (minőség marad)

c. Adsz hordozható vinyót, arra írom rá.

d: Az én hordozható vinyómra írom, ki, és azon kapod meg.

A dologhoz ugye ne feledd, hogy 1 órányi felvétel 13 GB, eszerint számolj!


Köszönöm az ajánlatot. Kedden megbeszéljük.
_ _ _
Joci
 HozzászólásElküldve: 2012.02.06 21:08 
 
Offline
Avatar
Site Admin
Regisztráció: 2006.12.09
Hozzászólások: 1423
Profil
Jó kis kamera, tényleg szépen vesz fel.

Ha ideadod azt a kazettát, én behúzom az én kamerámmal, és az alábbi lehetőségek szerint megkapod az anyagot, amit már gépre tudsz tenni:

a: Adsz egy ménkű nagy pendrive-ot, arra ráírom. (vagy több kisebbet)

b: Adsz pár dvd-t, amikre darabokban kiírom adatként. (minőség marad)

c. Adsz hordozható vinyót, arra írom rá.

d: Az én hordozható vinyómra írom, ki, és azon kapod meg.

A dologhoz ugye ne feledd, hogy 1 órányi felvétel 13 GB, eszerint számolj!
 HozzászólásElküldve: 2012.02.06 19:20 
 
Offline
Avatar
Regisztráció: 2007.01.06
Hozzászólások: 143
Profil
A régi Panasonic dv kamerám elhalálozott. Sajna van egy kazettám benne amit a fiamról vettem fel pár hónapos korában. De lementeni már nem sikerült. Minden ott a dv kazettán. Javítani már nem érdemes. Pedig valahogy jó lenne a kazettáról gépre tenni.Így hát be kellett ruházni egy új kamerába: Sony HDR-CX115E

720p felvétel majd számítógépen tömörítve, hogy kezelhető legyen youtube feltöltéshez.

A lelkes apukának csak a felvonó kezelő illetve berendezés szerepe jutott. Persze nagy örömömre, csak kissé fárasztó volt. De hát megérte a fáradtságot. :D :lol:
A taposást megoldotta a szánkózós csapat. ( Pedig a léc ott lapult az autóba, csak a saját lécet cipelni már nem volt energiám.)
_ _ _
Joci
 HozzászólásElküldve: 2012.02.06 16:57 
 
Offline
Avatar
Site Admin
Regisztráció: 2006.12.09
Hozzászólások: 1423
Profil
Nagyon aranyos és ügyes! =D>

Főleg, hogy tudom, milyen nehéz ilyen túrt hóban síelni, ráadásul neki minden bucka sokkal nagyobb, mint nekünk.
(Egy lelkes apuka ilyenkor lécet csatol, és megtapossa a pályát! :mrgreen: )

Az utolsón még egy kis "freeride" is volt! :D

Ui: Mi pedig jó úton járunk, hamarosan lesz rólad is jó videó, nyugi. :wink:

Más: Ez milyen kamera volt? Egész szépen vesz fel.
Hozzászólás a témához Oldal 123456  KövetkezőTetszik a carvingski.hu?  Megosztás: Facebook carvingski.hu a facebookon: carvingski.hu a Facebookon

cron
Lap tetejére


Powered by phpBB® | Style© carvingski.hu | Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség