Legtöbb sítúránkon szervezett síoktatás is zajlik, magasan képzett, vizsgázott és tapasztalt oktatók, testnevelők irányításával.

Tudásszintek szerint, lehetőleg kis csoportokban tanítunk meg mindenkit a sízés fortélyaira és örömeire.

A külföldi túrákon egész délelőtt vagy délután együtt síelünk, közben szinte észrevétlenül fejlesztve-csiszolva a tudásunkat.
Gyerekek oktatását általában 4 éves kortól érdemes elkezdeni (megpróbálni). Úgy szervezzük az oktatást, hogy lehetőleg hasonló korcsoportú és tudású gyerekek legyenek együtt.
Mindegyik síterepen biztonságos gyerek-, és tanulópályán, gyakorlólifttel folyik a játékos tanulás. Általában 1-2 nap tanulópálya után együtt megyünk a "komolyabb" könnyű pályákra.
A már haladó, nagyobb gyerekek vagy családi oktatáson, vagy valamelyik haladó csoportban síelnek, sítudásuk alapján.
A bukósisak az egyik legfontosabb védőfelszerelés, amit érdemes lenne minden sízőnek hordania. Tapasztalatból ajánlom a már haladó felnőtt sízőknek is.

Gyerekeknek a sisak viselése a legtöbb pályán már kötelező!

Ezért -és mert a biztonság a legfontosabb-, gyerekek csak bukósisakban vehetnek részt a foglalkozásokon!

Egyéni megbeszélés alapján általában -de nem minden túrán- magánórákra is lehetőség van.
Ezek a foglalkozásokat elsősorban a haladó sízőknek a profi sítechnikák (pld. mélyhósízés, haladó és profi technikák) elsajátításához, vagy éppen a szorongó vagy valamiért nehezen fejlődő, félős "újrakezdőknek", vagy a fejlődésben megrekedteknek a leghasznosabb.
Érdemes az ilyen igényeket még idejében, lehetőleg a túra előtt lefixálni!
Síoktatás
Bukósisak
Magánórák
Kezdők
Középhaladók - haladók
"Profik"
Felszerelés
Gyerekek
Videó
A gyakorlásokról, közös sízésről gyakran készítünk videófelvételeket, amit a nap végén együtt megnézünk, értékelünk. (sírunk-nevetünk)

Ezek a videós elemzések nagyon jól segítik a pályán hallottak és gyakoroltak, a mozgás jobb megértését és a hibák javítását.

Egyaránt nagyon hasznos dolog a kezdőknél, és a legprofibbaknál is.

A kezdők oktatását is kis csoportokban, a legkönnyebb tanulópályákon kezdjük. Általában a második napon már a könnyű, "kék" pályákon sízünk. A harmadik-negyedik napon már mindenki képes szinte mindenhol élvezettel és biztonságosan síelgetni, önállóan felvonózni, biztosan kanyarodni, megállni.
Ha a pálya és időjárási viszonyok engedik, akkor egy 4-5 napos tanfolyam végére akár a párhuzamos léccel kanyarodásig is eljuthatunk.
A már többé-kevésbé gyakorlott sízőknél javítjuk az esetleges rossz beidegződéseket, tartáshibákat. Rendbe tesszük a síelés alapjait, és a megfelelő, speciális gyakorlatokkal tanuljuk az újabb sítechnikákat.

Haladó szinten már mindenki megtanulja a biztos párhuzamos lécvezetést nehezebb pályákon is, a rövid ("szlalom") és a nagyobb ívű lendületeket. 
A gyakorlott, haladó sízőkkel csiszoljuk, tökéletesítjük a különféle sítechnikákat, és a csoport tudásának megfelelően tanuljuk az újabbakat.
A haladók elsajátíthatják a carvingsízés különböző technikáit (rövid és hosszúlendületek), de akár az extrém technikákat is.
Tudás, igény, (és időjárási viszonyok) szerint speciális sítechnikákat is tanulunk: mélyhósízés, buckasízés, versenytechnikák.
Mindezt persze rengeteg együtt sízés közben.
A gyors fejlődéshez minden tudásszinten nagyon fontos a jó és biztonságos felszerelés. Vásárlásnál vagy bérlésnél szívesen segítünk a megfelelő léc, cipő, bot, bukósisak kiválasztásához.
A síkötések beállítását lehetőleg szakemberre (síszervíz) kell bízni. Ettől függetlenül az oktatás előtt mindenki felszerelését ellenőrizzük, esetleg tanácsot adunk a beállítások finomítására.

A felszerelésekkel a fórumon foglalkozunk.

Síoktatás, sítanfolyamok
Hazai sízések
Szerencsés időjárás esetén -amikor nem külföldön vagyunk-, hazai pályákon, elsősorban Visegrád-Nagyvillámon is lesznek foglakozások.

Ezek tökéletes alkalmak lehetnek tudásunk tökéletesítéséhez, vagy egy komolyabb alpesi sítúrára felkészüléshez.

Ezeket a sízéseket itt az oldalon (a fórumon) meghirdetjük. (tehát érdemes ezt figyelni)
Biztosítás
Biztosítás nélkül természetesen soha ne induljunk semmilyen útra, síelni pedig végképp ne!

Az EU biztosítási kártya bizonyos helyzetekben elég lehet (könnyebb betegség), de egy esetleges síbalesetnél kevés. A bankkártyákhoz adott biztosítás is csak nagyon ritkán elegendő. Mindenképpen ajánlott ezek mellé egy kimondottan síeléshez való biztosítás megkötése is.

Biztosítás pár perc alatt akár itt is köthető:
Biztosítás